Hieronder vindt je de meest gestelde vragen van onze klanten. Als jouw vraag hiermee niet wordt beantwoord, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen

Je kunt via de contact pagina het contactformulier invullen met je vraag, daarnaast kun je via Messenger direct met ons in contact komen. We staan 24 uur per dag voor je klaar.

Geef alvorens uw reactie aan in welke taal u geholpen wilt worden.

Question Vanuit welk land worden mijn pakketjes verzonden?
AnswerHet hoofdkantoor van Carmor bevindt zich in Nederland, maar onze affiliates zijn verspreid over de hele wereld. Bij het uitvoeren van bestellingen controleren onze systemen de beschikbaarheid en doorlooptijd om te bepalen welke route het meest optimaal is.

Onze partners die onze producten via Bol.com/Amazon verkopen moeten u aangeven vanuit welk land zij de producten verschepen.

Question Welke koerier bezorgt mijn pakket?
AnswerVoor binnenlandse en internationale pakketten is DHL onze voorkeurskoerier. Voor de Amerikaanse markt zijn, afhankelijk van de staat of regio, Fedex of UPS de voorkeurskoerier.

U behoudt altijd het recht om te kiezen voor één van onze distributeurs. Geef dit vooraf aan, zodat wij hiermee aan de slag kunnen!

Question Wat zijn de verzendkosten?
AnswerVoor de Benelux en West-Europa worden de prijzen automatisch vermeld bij de check-out. U kunt hier uitgaan van de volledig- en juistheid van deze informatie.

Voor Zuid-Amerika en Azië variëren prijzen per regio. Hier worden per klant offertes voor gemaakt. Voor Centraal-Afrika rekenen wij EXW prijzen. Vraag hiervoor naar de voorwaarden en mogelijkheden.

Question Moet ik douane-/importkosten betalen?
AnswerVoor de Benelux, EU en EER lidstaten hoeft er geen douane-/importkosten betaald te worden.

Voor bedrijven: Afhankelijk waar het bedrijf is gevestigd, Europese klanten hoeven geen vergoedingen te betalen, aangezien deze kosten volledig door Carmor worden betaald. We raden in alle andere gevallen u aan contact op te nemen met uw lokale postdienst of overheidsorgaan dat de invoerrechten regelt.

Question Kan ik mijn bestelling volgen?
AnswerJa, na verzending kan het pakket gevolgd worden door onze koeriers Track & Trace systeem.

Voor bedrijven die EXW inkopen is het afhankelijk van welke 3PL ingezet wordt voor transport.

Question Kan ik mijn product retourneren?
AnswerAlle producten kunnen kosteloos en zonder opgaaf van reden worden geretourneerd. Dit moet echter binnen 14 dagen na aankoop zijn en de goederen moeten zich in dezelfde staat bevinden als de klant had bij ontvangst van de goederen.